Od věků se něco takového neslyšelo, oko nespatřilo, že by jiný bůh, mimo Tebe, Hospodine, učinil něco pro toho, kdo na něj čeká! Iz 64,3

Jak jsem ke jménu přišla...

16. 1. 2008 8:18
Rubrika: Nezařazené

 

Začalo to znenáhla a velice nenápadně.     S. Silvie - učitelka na BG - nadšena předmětem Dějiny umění - a moderní "tupostí" žáků, pojala nápad:   V nedalekém zámku, galerii, se nacházela výstava.

Co takhle to "stádo" vyvenčit, a spojit užitečné s užitečným?!   Nápad vznikl! Na místo určení přece vede cyklostezka!   Tak to těm "mazánkům" pěkně osolíme, že?

Milá úča netušila, jaký si na sebe upletla bič!   Sama kola a dopravních předpisů neznalá, absolvovala na klášterní zahradě rychlokurz a s nabytou sebedůvěrou vyhlásila ve třídě "pohromu" v podobě cyklovýletu za kulturou.

Pak jí nějak zatrnulo a začala se ohlížet po nějakém doprovodu v řadách spolusester. Co kdyby s 20ti žáky vyvenčila taky jednu kuchařku? Takže tímto vstupuji do děje.

Dlouho očekávaný den nastal...

Pan údržbář zhodnotil pojízdnost našich rachotin a my vyrazily do ulic směrem k BG.    Když opomenu, že jsem byla nucena vjet do jednosměrky opačným směrem, uhýbat na chodník před divoce gestikulujícími a zuřivě troubícími řidiči, tak by to byla zbytečná podrobnost.

Na školním dvoře mě nechala s. Silvie svému osudu a zmizela někam do kabinetu.   Když se po čase vrátila, nalezla dvě nesourodé skupiny, které se nesměle okukovaly. Jedna se skládala ze studentů a druhá vypadala jako jedna zmatená jep... pardón, řeholnice a dvou předpotopních přibližovadel.

Aby zachránila situaci, zahlaholila: "Tohle je sestra Nikodéma, a pojede s náma!

Jenomže netušila, co řekla. Z davu studentů se ozvalo:  "Cože? Nikotýna?"

Jak k tomu přijdu? Co jsem komu udělala? Já, která jsem nikdy neměla cigaretu v xxxx, ústech!?

Blaží mě jen malá útěcha. Jsou horší jména!  Kdybych se jmenovala Pacifika, tak by mě mohl někdo jako Titaniku poslat ke dnu!

Zobrazeno 1430×

Komentáře

Lenka7

To jsou i horší jména než ty, co jste psala...Ale článek to byl pěkný, úplně živě jsem si to představila :-). Lenka

Vianney

Já dopadl podobně, sestro. Jsem pokřtěn jako Jan Maria Vianney a zvykl jsem se podepisovat se Jan Maria Vianney Šebera a ve škole na mě jeden čas volali "Marie!!!".

solipso

JMVŠ: Dokud Tě jen oslovují jako Marii, tak je to v pohodě. Horší bude, pokud se začneš jako Marie nejprve strojit, pak i líčit, a nakonec se jednou za měsíc omlouvat z tělocviku.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková